Halaman

Sabtu, 16 April 2011

Agama Nafsu

retro - renungan sepanjang masa.
Kristian Agama "Nafsu" ciptaan st. Paul memfitnah Nabi Isa as


Walaupun berita ini sudah lama tersebar, saya merasakan ia wajar diulang disiarkan semula untuk bacaan jenerasi baru agar terselamat dari siksaan api neraka yang amat panas. Setelah mengetahui, terserahlah kepada mereka sama ada masih ingin menerjunkan diri ke dalam lumpur yang bakal membewa mereka hanyut hingga ke akhir hayat. Setelah hati menjadi buta, semua kebenaran tidak akan memberi menfaat sebaliknya kepalsuan dianggap mulia. Berhati-hati sebelum hati menjadi hitam legam seterusnya buta kerana api neraka sedang menanti batang tubuh manusia yang ingkar terrhadap Rabbul alamin dan semua harus ingat bahawa api jahannam itu amatlah panas tak terhingga.


"TUHAN" yang "mati disiksa dan dibunuh"
Semakin hari semakin tegar kumpulan kristian ini dalam usaha mereka menyesatkan kaum muslimin untuk bersama mereka ke neraka. Mereka sangka mereka akan ke syurga selepas mendapat pengampunan gereja lantaran pengorbanan Yesus terhadap umat manusia. Masuk akalkah bagi sesaorang yang melakukan kejahatan boleh terselamat dari "balasan atas dosanya" hanya dengan minta diampunkan oleh seorang PADRI? Apakah padri itu sememangnya maksum - tidak pernah melakukan kesalahan? Mampu pula mengampunkan orang lain. Malah seorang Rasul Utusan Allah sendiri tidak berupaya mengampunkan umatnya kecuali hanya berdoa memohon rahmat dari Allah, Tuhannya. Adakah Tuhan (rujuk tuhan kristian) begitu lemah membuat aturan sebodoh itu? Fikirkanlah. Amat mustahil Allah menyerupai makhluk ciptaannya apa lagi hidup, berjalan, bernafsu seperti makhluk dan lebih dramatik "tuhan" ini mati dibunuh oleh manusia. Tuhan itu "mati" ????? Tuhan jenis apakah itu???

Hawa Nafsu
Ia tidak lain hanya kerana untuk kepuasan hawa nafsu manusia semata-mata. Sesiapa yang masuk kristian akan bebas melakukan dosa, walaupun membunuh sekalipun kerana "padri" dapat meampunkan mereka. Begitu buruk halacara penyembah nafsu ini. Mereka secara tidak langsung menghalalkan kejahatan manusia dan menggalakkan manusia menjamu nafsu serakah sepuasnya. Apa nak takut, lepas buat dosa pergi gereja minta ampun...mati masuk syurga.. Semudah itu?

Ingatlah, tidak masuk akal sama sekali Allah mempunyai anak! Maha suci Dia dari kemungkaran sedemikian. Seluruh bumi bergegar bila mendengar pengucapan syirik ini.  Biar kamu mati dalam dosa dari mati dalam syirik,,,, akan menjadi Penghuni Neraka Jahannam selama-lamanya.

Kisah Salleh Bin Omar (Joseph)
Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph. Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim dan mak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah, Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi bernama Father Chong.

Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris.

Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974, saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari Kuala Lumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal di seksyen 14, Jalan Gasing Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibina khas untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang).

Setelah satu tahun saya tinggal disana, saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalam Bahasa Malaysia. Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin Agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia.

Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia, Singapura dan orang Filipina. Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar $60.00 sehari, kenderaan percuma, seramai 6 orang.

Selepas itu dihantar ke Singapura selama 1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore. Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan. Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit $1,400.00, bersama 2 orang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak.

Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan saya terus bertaubat.

Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak).

Cara hendak mengenali mereka :
Lelaki - Berseluar hitam, berbaju putih,bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari $60.00).
Perempuan - Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam.
Di Kuala Lumpur -Kompleks Daya Bumi, Kota Raya dan Sg Wang Plaza.

Cara-cara berdakwah:-
Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal(asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water).

Setelah diberi minum-1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja.

Kewangan gereja $12.6 juta, sumber dari Sabah, Sarawak ,Filipina dan Singapura. Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini terletak di Petaling Jaya, Pulau Pinang dan Senawang). Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru - akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.

Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya,katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek - lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayar $165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek sebanyak $10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar) 1982. Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah, Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib.

Punca terjebak dalam Kristian:-
1. Desakan hidup
2. Kurang agama

Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian. Beliau sekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga matlamat 1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Paderi Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai Timbalan Paderi itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid.

Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka. Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan). Beliau beri penerangan kepada
1. Polis Bukit Aman
2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam)
Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini.
Seorang bekas paderi Abd Rahman Yaakob(Pengarah Anti Dadah,Batu Gajah) pernah menjadi padri selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah di dalam bahasa Inggeris.

Beliau sebagai paderi dikenakan 4 syarat:
Tidak boleh hisap rokok,
Tidak boleh minum arak,
 Tidak boleh makan benda-benda berdarah, 
Tidak boleh kahwin. 
Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padri Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini. 
Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen.

Ketua paderi Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu,Kelantan, Kedah dan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.

PENGUMUMAN - HARAP DISAMPAIKAN KPD ORANG ISLAM KITA
"Sebarkanlah walau satu ayat pun" (Sabda Rasulullah SAW)
"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."
(Surah Al-Ahzab:71)
Ambillah iktibar dari peristiwa ini, dan mungkin banyak lagi kes sedemikian yang tidak tersebar kepada umum. Sesungguhnya manusia itu sentiasa melakukan amalam "Menzalimi Diri sendiri" walaupun telah di beri peringatan.

Lihat pula ulasan ini yang dapat dijadikan pedoman dan memandu kekuatan daya fikir: 
krisamudera wrote on Jun 10, '10

Kenapa selepas puluhan ribu tahun manusia dicipta, tiba-tiba baru muncul orang yang nak menebus dosa-dosa manusia?? Manusia-manusia yang mati sebelum lahirnya nabi Isa tu apa kesudahannya?? Mati dlm dosa yang kononnya dilakukan oleh nabi Adam? Kalau macam tu semua manusia yang entah berapa billion bilangannya sebelum kemunculan nabi Isa itu akan masuk neraka belaka sebab mati dalam keadaan dosa yang tak ditebus? Apakah ianya adil kepada manusia terdahulu termasuk umat Musa dan Ibrahim?

Kenapa penganut kristian berpegang Allah beranak? Maha Suci Allah dari segala sifat makhluk.. Nabi Adam tiada ibu dan tiada bapa, kenapa mereka (kristian) tidak mendakwa Adam sebagaimana mereka buat dakwaan kepada Nabi Isa?

Malah bukan sahaja tidak berbapa dan beribu (anak siapa?) Nabi Adam dituduh pula manusia yang bertanggung jawab memperturunkan dosa kepada seluruh manusia sehinggalah ditebus dengan siksaan dan kematian Yesus. Adakah adil bagi Allah mengenakan hukuman sezalim itu kepada nabi Adam?

Lihat kes ini pula, kalau kerana tidak ada bapa mereka kata nabi Isa anak tuhan, yang biri-biri dolly lahir hasil klon tu macamana? Tak ada bapa juga, cuma ada ibu sahaja.. Benda macam itu pun tak boleh fikir...?

Paderi-paderi suka memperbodoh dan memperhambakan penganut-penganut kristian, sebab itulah pemikiran komunis dan anti agama pesat berkembang di Eropah.. Agama yang dianggap candu oleh pendokong komunis sebenarnya agama yg dibawa oleh paderi-padri  ini.. 

Fakta sejarah telah membuktikan bagaimana gereja-gereja di Eropah menipu dan mengongkong penganut kristian..Untnk minta ampun dari dosa, umat kristian perlu membayar wang kepada paderi-padri (nilai dosa itu ditetapkan oleh gereja), hal ini tidak berlaku dalam agama islam..Dalam ajaran islam,di mana-mana sahaja kita boleh minta ampun dari Allah, tetapi dalam ajaran kristian, keampunan hanya didapati di gereja dengan bayaran wang.. 

Ketika zaman gelap di Eropah juga gereja-gereja mengongkong para saintis dari mengeluarkan teori-teori yg bercanggah dengan pemikiran gereja, contohnya Galeleo seorang saintis yg mengeluarkan teori graviti bumi hampir-hampir dihukum mati dengan cara pembakaran oleh pihak gereja.. 

Hal ini tidak berlaku dalam agama Islam, ramai saintis Islam bebas mengeluarkan sebarang teori sains yang kalau nak dihitung dan tulis terlalu amat panjang.. Contohnya ibn Hayyan yang mengeluarkan teori atom boleh memusnahkan sebuah bandar sebesar bandar Baghdad pada zaman itu, tiada ulamak memfatwakan beliau perlu dibunuh...

Kepada paderi-padri, diharap gunakan akal fikiran yg waras,bukan memperbodohkan manusia dengan dongengan-dongengan yang tidak berasas...
sms7551 wrote on Apr 6, '09
Why do you refer God as Allah. I am in US and people over here say Allah is not God but Jesus is. Why people in Malaysia want to use Allah? Are you ashamed of using Jesus? Or Jesus is not who you think he is.
Christianity what we have today is not the teaching of Jesus, but the teaching of Paul. So who is Paul. He was only a teacher that was corrupted by the Roman. Jesus said, "I come for the children of Israel." So do you have Israeli blood in you?
Paul Pengasas Kristianiti Yang Sebenar!
Sejurus selepas pemergian Jesus (as), seorang lelaki berbangsa Yahudi bernama Saul, seorang yg anti kepada ajaran Jesus telah berusaha utk memesongkan ajaran Jesus (as). Dengan membunuh berpuluh-puluh orang penganut ajaran Jesus (as), dia berharap ajaran tersebut akan menjadi semakin lemah lantaran kurang sambutan yg diterima oleh masyarakat. Namun yg berlaku adalah sebaliknya. Ajaran Jesus (as) yg disebarkan oleh pengikut2 beliau yg dipimpin oleh St. James “The Righteous” itu semakin hari semakin berkembang.

Melihatkan keadaan itu, Saul menjadi seperti berputus asa, namun niatnya utk menyelewengkan ajaran Jesus (as) yg dibawa oleh pengikut2 setia beliau masih lagi terbuku di hati. Mungkin apa yg timbul di fikiran Saul ketika itu adalah dgn menghancurkan ajaran Jesus (as) dari dalam, seperti kata-kata, “If you can’t beat them, then join them! And beat them from inside.” Saul kemudiannya berjumpa dgn pengikut2 Jesus (as) tersebut utk bertaubat atas kesalahan yg telah dilakukannya terhadap mereka sebelum ini dan dia diberikan nama Paul.

Sejurus selepas bertaubat, Paul mendakwa telah menerima ‘petunjuk’ secara langsung daripada Jesus (as). Salah seorang daripada 12 pengikut Jesus (as), Barnabas mula mempercayai Paul dan memberinya perlindungan. Melalui Barnabas, Paul diterima oleh semua pengikut2 Jesus (as) yg lain. Sepanjang menyebarkan ajaran Jesus (as), Barnabas banyak mengembara bersama Paul sehinggakan reputasi Paul yg terkenal sbg pembunuh penganut Jesus (as) sebelum ini bertukar kpd imej seorang penganut Jesus (as) yg setia.

Paul mula menjauhkan diri daripada Barnabas dan berhasrat utk mengembangkan ajaran Jesus (as) kpd golongan Bukan-Yahudi (Gentiles). Dia mula membuat tohmahan dengan mengatakan kumpulan Apostles (pengikut2 Jesus a.s.) itu malas, sesat dan hipokrit. Beliau juga mendakwa mereka ini perlu sentiasa dibimbing ke keluar dari kejahilan dgn kebenaran dari Tuhan melalui ‘petunjuk’ yg kononnya diterimanya daripada Jesus (as). Secara terbuka, dia menyatakan bahawa kumpulan Apostles itu tidak mengajarnya apa-apa. Segala kebenaran yg disampaikan oleh Paul adalah semata-mata daripada ‘petunjuk’ yg diterimanya secara terus daripada Jesus (as). Pada mulanya, seruan Paul tidak mendapat sambutan drpd golongan Bukan-Yahudi kerana bencinya mereka kpd bangsa Yahudi.

Kebanyakan golongan Gentiles ini menyembah tuhan2 Greek kuno spt Sons of Almighty Jupiter atau Zeus, Aphrodite, Apollo, Artemis dsb. Di dalam Bible, Paul mengaku sanggup melakukan apa saja utk menukar kepercayaan Gentiles yg berkepercayaan jahiliah itu agar kelihatan menarik kpd mereka. Dia terus bertolak ansur dengan mereka dan mengubah ajaran Jesus (as) kpd satu agama yg hampir sama dgn kepercayaan Gentiles itu yg mempercayai konsep Tuhan Bapa, Tuhan2 Anak, Tuhan Penyelamat dsb. Mereka percaya bahawa tuhan2 mereka ini mati kerana dosa2 mereka dan kemudian dihidupkan kembali. Paul pula menyatakan bahawa Jesus (as) adalah anak Tuhan dan anak Tuhan ini mati utk menebus dosa seluruh umat manusia. Golongan Gentiles ini mula melihat pertalian dan persamaan yg besar di antara kedua-dua kepercayaan. Mereka hanya perlu menukarkan beberapa nama saja. Dengan cara ini, Paul berjaya meyakinkan kaum Greek dan golongan Gentiles yg lain utk menerima “agama Jesus” (as) ini. Ajaran Paul ini telah ditolak oleh pengikut2 asal Jesus (as) disebabkan ajaran yg dibawanya bertentangan dgn ajaran Jesus (as).

Paul mula menulis tentang kepercayaan baru yg diciptanya ini dan mereka-reka doktrin baru utk dimasukkan ke dalam agama ‘baru’ yg diciptanya ini. Doktrin-doktrin itulah yg menjadi doktrin agama Kristianiti sehingga ke hari ini.  (sumber)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan